sunnuntai 26. elokuuta 2007

Tarvitsetko 'kädestä pitäen' -apua?

Itse en oikein ehtinyt tutustua ohjeisiin, mutta kun soitin Hakasen Annelle ja sain aivan konkreettiset ohjeet tyyliin 'nyt paina nappulaa xx.... ' niin sen jälkeen tajusin, että tämähän on aika kivaa ja helppoa!

Niinpä voit vaikka soittaa minulle tai Anne H:lle ja kyllä kirkastuu!

8 kommenttia:

AnneH kirjoitti...

Kädestä pitäen apua tarvitaan:
onko olemassa jotain konstia, jolla saisi tietää, että blogiin on tullut uusia merkintöjä? Meillä Netlibriksessähän on uusia viestejä -nappi, jonka avulla asiat selviävät, mutta entä näissä blogeissa?

Anne Rongas kirjoitti...

Hei,

merkintöjen seuraamiseen helppo keino on uutissyöte (RSS). Blogin ylläpitäjä voi tilata kommentit sähköpostiinsa. Nyt ne tulevat tästä blogista minun sähköpostiini, kun olen blogin luonut ja osoitteeni lisännyt, mutta jatkossa ylläpitäjänä tältä osin voisi olla joku muu. Sähköposti lisätään näin: Asetukset välilehdellä, Kommentti-sivun alalaita, lisää haluamasi osoite ja tallenna. Bloggerissa voi tilata kommentitikin uutissyötteenä, MUTTA juttukohtaisesti yksitellen. Wordpress/Edublogs sallivat yhdellä tilauksella kaikki kommentit, MUTTA nuo molemmat palvelut keräävät roskakommentteja aika paljon.

Lue lisää uutissyötteestä.

Vipusaari kirjoitti...

Heipä hei, lopultakin pääsin kirjautumaan tänne, "kädestä pitäen - koulutuksen turvin! kiitos Satu! Hakusessa on vielä todellakin mitä tämä bloggaaminen ja muu hossotus on - kai tämä selvennee.

Annikka kirjoitti...

No niin, vihdoinkin pääsin tähän salaseuraan jäseneksi. Liitupöly makaa vielä koskemattomana kirjahyllyssä, aika kuluu vielä hallitsemattomasti päivästä toiseen. Ideat muhivat kyllä, suunnitellaan...

Rizu kirjoitti...

Kädestä pitäen opetus meneillään. Tosi hyvä juttu! Ehkä tässä vielä joskus uskaltaa pidemmällekin eli Lemmikkikaupan tytöt-keskusteluun

AnneH kirjoitti...

Kiitos Anne avusta.
En vaihtanut osoitettasi minun osoiteeseeni. Tässä kohdassa blogi poikkeaa paljon meidän tutusta Netlibris- alustastamme, jossa kaikki voivat saada postiinsa huomautuksen uusista lisätyistä kommenteista. Vaikeuttaa tällaisen ison ryhmän keskustelun seuraamista.

Anne Rongas kirjoitti...

Hei,

blogi toimii tietyissä asioissa hyvin, mutta se ei toki korvaa muita oppimisympäristöjä. Jokaisen ympäristön suhteen on hyvä hankkia käyttäjäkokemuksia. Sitten vasta hahmottaa, mitkä asiat toimivat missäkin ympäristössä parhaiten. Täydellistä verkkosivustosysteemiä ei varmaan ole, koska tarpeet eri ryhmillä ovat niin erilaisia.

Kivaa, että ihmiset ovat rohkeasti ryhtyneet kokeilemaan! Sillä tavalla oppii.

Netlibris kirjoitti...

Hei,

Vipusaaren sanoin tämä kaikki ei ole aivan vielä auennut, mutta ehkä se siitä. Aikaa ei kyllä millään riitä; lauantai-illasta löytyi hetki. Oliko myös tarkoitus kertoilla, josko omassa opetuksessa on käyttänyt kurssilla tehtyjä harjoitteita? Sellaiset kokemukset tuntuisivat hyödyllisiltä ihan oikeasti. Mihin kannattaisi kirjoittaa kokemuksiaan? Tuntuu, että tämä on vähän sellainen viidakko, josta ei saa otetta.